Badkamer-Renovatie-247-logo

Badkamer plaatsen

Dagelijks renoveren wij door heel Nederland badkamers. Soms zijn dit kleine badkamers in een appartement de week erna is dit een enorme Wellness badkamer in een vrijstaande villa. Hierdoor hebben we alles al een keer meegemaakt als het gaat om badkamer renovaties. Ook als het gaat om de kosten voor een badkamer renovatie hebben we een goed beeld van wat het gemiddeld kost om een badkamer te renoveren. Op deze pagina vertellen we u daar meer over.

Ga snel naar

Wat kost een nieuwe badkamer?

Is uw huidige badkamer echt aan vervanging toe? Of wilt u nu toch echt een keer dat zo lang gewenste ligbad laten plaatsen? Er kunnen tal van redenen zijn waarom u uw badkamer wilt laten renoveren. Een badkamer renoveren is een flinke klus waar een hoop werk en kosten mee gemoeid zijn. Een goede voorbereiding is dan ook essentieel. We vertellen u graag waar u rekening mee kunt houden en wat de gemiddelde kosten van een badkamer renovatie zijn. Om kosten te besparen kunt u misschien een deel van de badkamer renovatie zelf uitvoeren. Maar misschien bent u niet zo handig of ontbreekt het u aan de tijd. In dat geval kunt u het beste een specialist in schakelen. Een vakman gespecialiseerd in badkamer renovaties kan de volledige badkamer renovatie voor u uitvoeren. Ook kan hij u helpen met het ontwerp en de indeling van uw nieuwe badkamer. Door de renovatie van uw badkamer uit te besteden aan een specialist kunt u er van op aan dat dit netjes, goed en snel gebeurt. Zo heeft u tijd voor andere zaken en zit u niet langer dan noodzakelijk zonder douche. De kosten voor dit hele plaatje? We leggen het u graag uit, dit kan namelijk variëren van € 1.000,- tot zelfs € 20.000,-.

Badkamer plaatsen

Gemiddelde kosten badkamer plaatsen

Het ontwerpen of bedenken van een nieuwe badkamer bestaat uit het maken van keuzes. Wilt u bijvoorbeeld vloerverwarming in uw badkamer of volstaat een mooie design radiator. Misschien wilt u wel beide. Gaat u voor een douche of voor een bad? Misschien heeft u ruimte voor beide? Zeker als u een grote badkamer heeft kunt u best wel eens last krijgen van keuzestress. U kunt het namelijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk in uw badkamer als de grote van uw badkamer dit toelaat natuurlijk. Maar ook in een kleine badkamer is er van alles mogelijk en moet u tal van keuzes maken als het gaat om materiaal soorten, een douchecabine of een inloop douche, wat voor sanitair etc. In onderstaande lijst heeft u vast een handig inzicht in wat de kosten kunnen zijn voor bepaalde klussen. Met een minimum en maximum prijs want er is een hoop mogelijk voor het kleine budget maar de prijzen kunnen flink oplopen als u voor maximale luxe kiest.

Soort klusGemiddelde prijs
Complete badkamer€ 6.750,- tot € 18.000,-
Ligbad€ 800,- tot € 2.800,-
Whirlpool of spabad€ 2.750,- tot € 6.750,-
Douche€ 575,- tot € 1.950,-
Stoom- of spa douchecabine€ 1.500,- tot € 4.500,-
Toilet€ 450,- tot € 900,-
Wastafel€ 375,- tot € 800,-
Kraan€ 130,- tot € 500,-
1 m² wandtegels€ 40,- tot € 95,-
1 m² vloertegels€ 45,- tot € 90,-
Vloerverwarming€ 750,- tot € 1.200,-

Dit is een indicatie van de kosten die u per onderdeel van uw nieuwe badkamer kunt verwachten. Laat u een badkamer renovatie uitvoeren door een vakman, geef dan nauwkeurig aan welke klussen hij voor u mag uitvoeren. Zo kan hij een prijsvoorstel op maat maken. Laat u de badkamer ontwerpen door dezelfde vakman die de plaatsing mag doen, dan is het ontwerp vaak goedkoper of zelfs kosteloos.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factor badkamer plaatsen

Inmiddels bent u erachter hoe veel keuzes er zijn als het gaat om badkamer renovatie. En dat ook al deze keuzes een deel van de prijs bepalen. Heeft u al nagedacht over de volgende zaken? Door hier goed over na te denken kunt u wellicht geld besparen.

Badkamer in dezelfde ruimte of verplaatsen?

Misschien denkt u erover om uw badkamer naar een andere ruimte te verplaatsen, vaak wordt dit gedaan omdat de huidige ruimte waarin de badkamer zich bevind te klein is. Of omdat men deze op de begane grond wilt hebben voor de toekomst. Door het verplaatsen van de badkamer naar een andere ruimte is er ineens ruimte voor een ligbad of dubbele wastafel. Alles is mogelijk maar hou er wel rekening mee dat de badkamer door de verplaatsing vaak een stuk duurder gaat worden. Het verleggen van leidingen is vaak één van de wat duurdere klussen tijdens een verbouwing omdat er vaak veel tijd in gaat zitten. Een loodgieter kost al snel € 45,- tot € 85,- per uur. Als u de badkamer alleen wilt verplaatsen om meer ruimte te creëren raden wij u aan om nog even goed naar u huidige badkamer te kijken. Soms komt u door een slimme indeling al een heel eind, denk bijvoorbeeld aan een hoekbad. Maar ook als de badkamer echt te klein is is er soms maar een paar meter extra nodig voor dat beetje meer ruimte en comfort. Soms is dit mogelijk door het verplaatsen van een wand.

Huidige indeling behouden of niet?

Als u een klein budget heeft is het slim om de huidige indeling zo veel mogelijk te behouden. Zoals al eerder uitegelegd is het verleggen van leidingen duur. Maar is uw huidige indeling niet handig of niet mooi dan moet er soms wat geschoven worden met de indeling. Misschien heeft u zelf al een tekening gemaakt van hoe u de badkamer wilt hebben na renovatie. Onze aannemer kijkt graag met u mee. U kunt altijd met hem bespreken of er nog andere opties zijn of hoe hij de badkamer in zou delen. Zo komt u misschien nog op nieuwe ideeën en u kunt gelijk bespreken wat de meest budgetvriendelijke indeling is.

Tegels, sanitair en accessoires

Het is fijn als de indeling van uw badkamer al goed is. Dit betekend dat u geen extra kosten krijgt voor het verleggen van leidingwerk en dus geld bespaart óf geld overhoud voor het aanschaffen van extra luxe producten. Want met die besparing is het misschien wel mogelijk om een mooie sunshower aan te schaffen. Of voor een luxe regendouche te gaan. Misschien wilt u uw badkamer laten betegelen met een mooie natuurstenen tegel. Toch is het ook mogelijk om die luxe badkamer te creëren met een wat kleiner budget. U kunt dit doen door voor een iets onbekender merk te gaan. Vaak wordt dit een B-merk genoemd. Toch zijn B-merken vaak ook gewoon van goede kwaliteit. Ook is het slim om bij de welbekende outletstores te kijken. Bij dit soort zaken is het vaak mogelijk om voor een lager bedrag toch die luxe douche te scoren. Bent u een echte onderhandelaar? Dan lukt het soms ook nog om een flinke korting te krijgen als u alles bij hetzelfde bedrijf koopt.

Verwarming en ventilatie

Als u aan een badkamer renovatie denkt, denkt u waarschijnlijk aan tegels, sanitair en accesoires en misschien minder snel aan verwarming. Heeft u in uw huidige badkamer verwarming en zit deze op een goede plek en bent u ook nog tevreden over de temperatuur in uw badkamer? Dan kunt u deze natuurlijk zo houden en een mooie design radiator plaatsen. Bent u niet tevreden over de temperatuur in uw badkamer of wilt u echt een luxe badkamer dan kunt u denken aan vloerverwarming. De kosten voor het laten plaatsen van vloerverwarming liggen voor een gemiddelde badkamer tussen de € 750,- en € 1.150,-. Een echte toevoeging aan uw badkamer maar het verhoogt ook aanzienlijk het budget wat u nodig heeft. Een ander essentieel onderwerp in de badkamer is ventilatie. Deze is nog veel belangrijker als verwarming, dit omdat een goede afzuiging van vochtige lucht belangrijk is voor uw gezondheid. Misschien heeft u een raam in de badkamer dan kunt u deze natuurlijk open zetten om de ruimte te luchten. Heeft u deze niet denk dan na over een ventilatie systeem. Ook als het gaat om ventilatie systemen is er veel keus niet alleen in uitvoering maar ook in prijs. De prijs voor een ventilatie systeem kan variëren van een paar honderd tot duizenden euro’s. Komt u er niet uit? Onze aannemer denkt graag met u mee!

Oude badkamer slopen en nieuwe douchebak plaatsen

Werkwijze Badkamer plaatsen

Een badkamer renovatie is een hele klus. Misschien vraagt u zich af wat er allemaal gebeurt voor de prijs die u betaald voor het plaatsen en installeren van uw badkamer? In dit overzicht ziet u stap voor stap wat er gebeurt en wat de juiste volgorde van installatie is.

Met een ervaren vakman is het mogelijk een vrij strakke planning aan te houden. Hiermee wordt tijd en dus ook geld bespaart. Bij Badkamer Renovatie 24/7 renoveren wij dagelijks badkamers en dit altijd netjes, vakkundig én snel!

Douche of bad in nieuwe badkamer

Als u toch uw badkamer moet laten renoveren vraagt u zich misschien af of u een alleen een douche wilt laten plaatsen of ook een bad? Zelfs in kleine ruimtes is het door te schuiven met indeling of door in het bad ook te douchen vaak mogelijk om een bad te plaatsen. Als u echt geniet van een heerlijk ontspannen bad is het zeker een aanrader er één te laten plaatsen. Gaat u misschien één of twee keer per jaar in bad dan kunt u zich afvragen of het de extra kosten waard is. Het plaatsen van een normaal bad kost al snel € 800,- tot € 2.800,- denkt u aan het plaatsen van een spabad of Whirlpool dan bent u een bedrag van € 2.750,- tot € 6.750,- kwijt. Als u een bad wilt laten plaatsen moet hier ook leidingwerk en een afvoer voor aangelegd worden als deze nog niet aanwezig zijn. En bij het aanleggen van een whirlpool of spabad moet er worden gekeken of er misschien een extra groep in uw meterkast moet worden aangesloten. Toch is het beter u niet te laten tegenhouden door wat extra werk, tijd en geld. Een badkamer gaat super lang mee en het zou zonde zijn als u achteraf toch een bad mist in uw badkamer.

Badkamer plaatsen of badkamer laten verplaatsen

Een grote of kleine badkamer? Een standaard of luxe badkamer? Een bad of een douche? Allemaal zaken die zeer prijsbepalend zijn. Door het lezen van onze website heeft u misschien door de handige overzichten een beetje een idee gekregen wat de door u gewenste badkamer renovatie gaat kosten. Toch blijft het altijd lastig te schatten en kunnen we u pas echt een passend prijsvoorstel doen als we bij u zijn komen en kijken en uw badkamer en wensen zelf hebben bekeken. Wilt u een badkamer laten verplaatsen? In veel jaren 30 woningen en soms ook nog in jaren 50 woningen is de badkamer achter de keuken gesitueerd. Naast dat dit niet echt een handige plek is, is het zeker in de winter ook een stuk kouder. Heeft u boven een slaapkamer over en wilt u daar de badkamer laten plaatsen? Ook dit is mogelijk! Wel is er zonder de situatie beoordeeld te hebben nog lastiger te zeggen wat dit u gaat kosten of aan welk bedrag u kunt denken. WIj komen dan ook graag bij u langs om de situatie ter plekke te bekijken. We kijken dan niet alleen naar hoe de badkamer er uit moet komen te zien maar ook naar of de badkamer in de door u aangewezen slaapkamer geplaatst kan worden. Wat er aangelegd moet worden qua leidingwerk en wat er met de oude badkamer moet gebeuren? Vaak wordt de oude badkamer in deze situatie ingericht als bijkeuken. Omdat de leidingen er al liggen is het mogelijk hier uw wasmachine en droger te plaatsen. Maar om er een mooie bijkeuken/waskamer van te maken moet nog wel het een en ander gebeuren. Samen met u kijken we hoe dit het beste kan. Wilt u ook uw badkamer laten verplaatsen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan. We helpen u graag!

Badkamer laten plaatsen door Badkamer Renovatie 24/7

Bent u opzoek naar een expert op het gebied van badkamer renovatie? Iemand die netjes, vakkundig en snel uw badkamer voor u kan renoveren? Dan bent u bij Badkamer Renovatie 24/7 aan het juiste adres! Wij zijn echte specialisten als het gaat om badkamer renovaties. Dagelijks maken door geheel Nederland klanten blij door het renoveren van hun badkamers. Onze klanten zijn niet alleen tevreden door de kwaliteit die wij leveren maar ook staan wij erom bekend hier altijd een eerlijke prijs voor te rekenen. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaald. Wilt u ook een prachtige badkamer voor een goede prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Badkamer Renovatie 24/7. Wij helpen u graag!

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.