Badkamer-Renovatie-247-logo

Douchebak plaatsen

Als u een douche wilt in uw badkamer kan dit op verschillende manieren. U kunt kiezen voor een douchecabine. Dit is een lossen doucheunit met deuren erin die we in uw badkamer plaatsen. Wilt u een inloop douche dan kan er een goot in de vloer gemaakt worden of een betonvloer gestort worden waar de goot in verwerkt wordt. Ook kunt u kiezen voor een losse douchebak. Dit is vaak de snelst en voordeligste manier. Een douchebak plaatsen moet wel op de juiste manier geplaatst worden. U wilt niet dat water eronder kan lopen of dat u lekkage krijgt. Zaak dus om dit door een specialist te laten doen vaak is dit een erkende loodgieter of installateur.

Ga snel naar

Zelf een douchebak plaatsen

Als u handig bent kunt u de douchebak misschien ook zelf plaatsen. Dit scheelt een hoop geld. Wel is het zaak dat dit goed gebeurt. Daarom hebben wij een handig overzicht voor u dat u stap voor stap kunt volgen;

Douchebak plaatsen

Wat is er nodig voor het plaatsen van een douchebak

Door dit overzichtelijke stappenplan is het mogelijk zelf uw douchebak te plaatsen. Toch raden wij u aan dit alleen te doen als u ervaren bent met dergelijke klussen. Het lijkt misschien een redelijk simpele klus maar helaas kan er ook een hoop fout gaan met nare lekkages als gevolg. Niet alleen moet de lage douchebak netjes waterpas worden geplaatst, ook alle aansluitingen en waterleidingen moeten goed worden aangesloten en de bak moet aan alle kanten waterdicht afgekit worden. Voor het waterdicht maken van de randen gebruikt u kit. Let op deze kit moet echt geheel sluitend zijn. Afkitten ziet er misschien makkelijk uit maar dit valt vaak in de praktijk tegen. Neem hier dan ook echt de tijd voor.

Vrijblijvende offerte?

Materialen die u nodig heeft voor het monteren van de douchebak

Belangrijk en zeker iets wat u niet moet vergeten is het aansluiten van de aardedraad. Aan de onderkant van de bak zit een speciale lip bevestigt waar u de aardedraad aan kunt bevestigen. Sinds kort is het verplicht een aardedraad te koppelen aan uw metalen douchebak of bad.

Badkamer renoveren

Lekkage douchebak

Een veel gezien probleem bij douchebakken is lekkage. Dit kan komen door verkeerde installatie maar ook door ouderdom. Als er vocht achter of onder de douchebak terecht komt kan dit vervelende problemen tot gevolg hebben. Denk aan lekkage in andere ruimtes of schimmel in de badkamer. Naast dat schimmel ongezond is kan het ook voor vervelende luchtjes zorgen. Door uw douchebak door één van onze vakmensen op de juiste manier te laten installeren minimaliseert u de kans op dit soort problemen.

Verschil hoge of lage douchebak plaatsen

U kunt kiezen voor een hoge of lage douchebak. Een hoge douchebak heeft als voordeel dat installatie makkelijk is omdat er veel ruimte onder de douchebak is om alles te installeren. Een lage douchebak ziet er mooi uit en heeft als voordeel dat de instap laag is is. Voor installatie van een lage douchebak zal er ruimte gemaakt moeten worden om ruimte te hebben voor installatie van de afvoer. Soms moet de gehele vloer dan opgehoogd worden. Hierdoor kan de lage douchebak dan in de vloer verzonken worden. Een andere naam voor een lage douchebak is een vlakke douchebak. Installatie van deze verschillende modellen gebeurt dan ook op verschillende manieren. Er zit hierdoor ook verschil in prijs voor de installatie.

Douchebak plaatsen: Verschillende vormen, materialen en maten

De meeste kunststof douchebakken zijn gemaakt van acryl. Een goede douchebak voorkomt dat u makkelijk uitgleid door het ruwe oppervlakte wat deze heeft. Naast een kunstof douchebak kunt u ook kiezen voor een douchebak van metaal, natuursteen of keramisch materiaal. Ook kunt u kiezen voor een speciale inloopdouchebak deze kan makkelijk worden gebruikt om een inloopdouche te maken. Voor het maken van een inloopdouche heeft u niet altijd een douchebak nodig. Soms kan de afvoer in u vloer gemaakt worden of kan er een betonnen vloer gestort worden waarin de afvoer en goot worden weggewerkt. U kunt het best met uw aannemer bespreken wat in uw situtaie het handigst is. Naast de verschillende keuzes in materiaal kunt u ook kiezen voor verschillende maten en vormen. Er zijn grote en kleine douchebakken maar ook ronde, halfronde, langwerpige of rechthoekige. Zo is er altijd een douchebak die perfect in uw badkamer past.

Oude badkamer slopen en nieuwe douchebak plaatsen

Douchebak ombouwen

Als de douchebak geïnstalleerd is moet hier nog een ombouw omheen komen. U heeft hiervoor keuze uit verschillende materialen. Vaak wordt er gekozen voor gipsblokken omdat deze snel en nauwkeurig op maat te zagen zijn. Ook kunnen gipsblokken prima fungeren als een goede en stevige ombouw. Daarbij zijn gipsblokken relatief goedkoop. Vaak wordt er in de ombouw een klein (onzichtbaar) luikje gemaakt. Zo kunt u altijd nog bij de sifon mocht er ooit lekkage ontstaan. Dit luikje wordt een serviceluikje genoemd. De ombouw kunnen we hierna netjes afwerken met de door u gekozen vloertegels. Zo valt de ombouw mooi weg in het geheel. Indien gewenst kan er ook voor een andere afwerking gekozen worden. Hierna wordt de ombouw netjes afgekit met een speciale waterbestendige sanitairkit geschikt voor natte ruimtes. Zo wordt voorkomen dat er water tussen of onder de douchebak kan komen.

Douchebak plaatsen en kitten

Het kitten van de douchebak moet heel nauwkeurig gebeuren. Er moet namelijk een dichte kitlaag aangebracht worden waar geen kleine luchtbelletjes inzitten waar eventueel nog water in kan lopen. Daarnaast moet de kitlaag er ook nog netjes en super strak uitzien. Als de kitlaag niet waterdicht is kan er water in lopen dit kan zorgen voor schimmel. Naast dat schimmel ongezond is kan het ook nog eens voor nare geurtjes zorgen. Het water kan natuurlijk voor lekkages zorgen in ondergelegen ruimtes. Nadat wij de douchebak voor u hebben afgekit controleren wij altijd zorgvuldig of deze echt waterdicht is. Bij Badkamer Renovatie 24/7 zorgen wij altijd dat het kitten goed en secuur gebeurt en we geven u hier natuurlijk ook garantie op. Gaat u uw douchebak zelf plaatsen en afkitten en heeft u een serviceluik gemaakt? Dan kunt u na het installeren de douche even laten lopen. Hierna opent u het serviceluik en kunt u even voelen of er geen water onder de douchebak is gelopen.

Kosten douchebak plaatsen

Wilt u uw douchebak netjes en vakkundig laten plaatsen door Badkamer Renovatie 24/7? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd wat de kosten hiervoor zullen zijn. Om u een precies te vertellen wat u dit gaat kosten komt onze aannemer bij u langs om de situatie in uw badkamer te bekijken. Hij kijkt of de douchebak direct op de vloer geplaats kan worden. Dit is naast de situatie in uw badkamer ook afhankelijk van het type douchebak dat u heeft gekozen. Soms moet er eerst (gedeeltelijk) gesloopt worden voor we tot plaatsing over kunnen gaan. Wij kunnen dit voor u doen maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen om zo kosten te besparen. Bespreek uw wensen en uw budget met ons zodat we samen kunnen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. Wij denken graag met u mee!

Douchebak laten plaatsen door Badkamer Renovatie 24/7

Wilt u een schoorsteen behouden maar is de schoorsteenkanaal verouderd? Misschien bevat uw schoorsteen wel asbest maar wilt u wel de karakteristieke uitstraling van een schoorsteen behouden? Dan is dit natuurlijk geen probleem. 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de woning op een andere manier wilt verwarmen. Denk hierbij aan een centrale verwarming (CV) of een warmtepomp. Dan is de schoorsteen natuurlijk overbodig geworden en kan deze verwijderd worden.

In huidige tijden zijn ook de schoorstenen natuurlijk een stuk moderner geworden. Zo kunnen wij u voorzien van een schoorsteenkanaal met een rookafvoerkanaal van inox. Dit zijn ronde rookkanalen die zeer modern ogen. Als u dit wilt, dan verwijderen wij uw schoorsteen en plaatsen wij gelijk een nieuwe schoorsteenkanaal. Dit soort schoorsteenkanalen zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen geen asbest bevatten.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.