Badkamer-Renovatie-247-logo

Badkamer renovatie kosten

Is uw badkamer echt aan renovatie toe? Of heeft u misschien een nieuwe woning gekocht en is de badkamer niet meer van deze tijd? Het renoveren van een badkamer kan een flinke kostenpost zijn. Daarom is het van belang om een aannemer in te schakelen die uw badkamer voor een eerlijke prijs renoveert. De bedragen voor het renoveren van een badkamer lopen namelijk flink uiteen bij verschillende aanbieders. Ondanks dat het renoveren van een badkamer door het vele materiaal en de vele uren die er in zitten vaak een grote kostenpost is, is het zeker niet nodig om hier de hoofdprijs voor te betalen. Bij Badkamer Renovatie 24/7 doen wij altijd ons best om een zo scherp mogelijke offerte voor u op te stellen. Een eerlijke prijs voor goed werk, daar staan wij voor!

Ga snel naar

Wat kost een badkamer renovatie?

Wat kost een badkamer renovatie gemiddeld? Een erg belangrijke vraag want natuurlijk wilt u weten of u dit nu kunt betalen of misschien nog even door moet sparen. Soms is het ook mogelijk om uw hypotheek te verhogen of een bouwdepot in uw (nieuwe) hypotheek op te nemen. Toch is het wel mogelijk om voor een redelijk bedrag uw badkamer te renoveren. Door het maken van slimme budget vriendelijke keuzes kunnen de kosten laag blijven.

Kosten bij het renoveren van een badkamer

De kosten voor het renoveren van een badkamer kunnen uiteenlopen van € 3500,- tot soms wel €17000,=. Waar zitten deze enorme verschillen in prijs in? Heeft u een kleine badkamer van 4 of 5 m2 dan is het mogelijk om deze voor € 3500,- te renoveren. Wel is het dan noodzakelijk om de indeling hetzelfde te houden, te kiezen voor materialen van een B-merk en te kiezen voor een simpele afwerking. Als u een hele grote badkamer heeft of voor een luxe badkamer gaat met sanitair van de bekendere merken een luxe tegel en luxe afwerking dan gaat het bedrag al snel richting de €10000,= euro. Wilt u een echte luxe wellness badkamer met jacuzzi, spabad of een infrarood douche dan kunnen de kosten zelfs hoger oplopen. Het kan dus zo simpel of luxe als u wilt en hiermee kunt u zelf een beetje sturen in de kosten.

Kleine badkamer renovatie

Wilt u graag voor een klein budget uw badkamer renoveren? En zo rond de gemiddelde prijs van € 3500,- uitkomen? Kies dan voor een kleine badkamer renovatie. U behoud in dit geval de oorspronkelijke indeling van de badkamer. Kies daarbij voor sanitair van een b-merk, misschien klinkt b-merk voor u minder aantrekkelijk maar er zijn tal van goedkopere b-merken die zeer goede kwaliteit leveren. Vaak bezuinigen dit soort merken op kosten zoals het maken van reclame waardoor ze voor een goede prijs goed materiaal kunnen leveren. Een enkele wastafel met daaronder een stijlvol badkamermeubel een toilet en een nieuwe douche kunt u binnen dit budget vervangen. Daarnaast kunt u voor een voordelige keramische tegel voor op de vloer kiezen en de wanden kunnen worden opgebouwd door een combinatie van stucwerk en tegels. Zo is het mogelijk om voor een gemiddeld bedrag van € 3500,- toch een prachtige stijlvolle badkamer te realiseren.

Gemiddelde badkamer renovatie

Verwacht u toch iets meer bij een badkamer renovatie of wilt u toch een iets andere indeling in uw badkamer dan kiest u voor een gemiddelde badkamer renovatie. Omdat de indeling veranderd moeten er wat water- en elektriciteitsleiding verplaats worden. Ook kunt u kiezen voor een iets luxere tegel. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van natuursteen en keramische tegels. Kies voor de afwerking van de wanden voor een combinatie van tegels en stucwerk. Voor het sanitair en de badkamermeubels kunt u kiezen voor de iets bekendere merken ondanks dat de kwaliteit van B-merk sanitair ook goed is heeft u bij de iets bekendere merken vaak meer keus tussen verschillende stijlen. Ook kan er in dit geval gekozen worden voor een fijn lig- of hoekbad. De prijs voor een gemiddelde badkamer renovatie ligt zo rond de € 7.500,-.

Luxe badkamer renovatie

Wilt u een volledig andere indeling in uw badkamer en toch iets meer luxe? Dan kiest u voor een luxe badkamer renovatie. Hierbij is het mogelijk de gehele indeling te veranderen. Ook kunt u hierbij een groot badkamermeubel plaatsen van hoogwaardige kwaliteit met een dubbele wasbak. U kiest voor luxe natuurstenen tegels op de vloer maar ook voor de gehele wanden. Naast een ruime doucheruimte met regendouche beschikt u ook over een fijn bad. Alles wordt luxe afgewerkt. Als u kiest voor een luxe badkamer renovatie moet u rekening houden met een gemiddeld bedrag van € 10.000,-. Wilt u uw badkamer vergroten of heeft u extra wensen zoals bijvoorbeeld een stoomcabine of jacuzzi houd er dan rekening mee dat de kosten verder kunnen oplopen richting € 20.000,-.

Badkamer renovatie

Gemiddelde kosten badkamer renovatie

U weet nu dat een gemiddelde badkamer renovatie u tussen de € 3.500,- en € 10.000,- kan gaan kosten. De hoogte van dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Maar de keuzes die u maakt zijn van grootste invloed op de kosten. Zo kan een luxe badkamer renovatie van een kleine badkamer meer kosten dan een kleine badkamer renovatie van een grote badkamer in oppervlakte. De prijs zit hem in de keuzes die u maakt. Zo is de huidige indeling behouden altijd het voordeligst. Maar ook de keuze tussen keramische en natuurstenen tegels maakt een groot verschil. U kunt al een standaard badkamermeubel kopen voor een paar honderd euro maar wilt u een luxe materiaal soort of maatwerk dan kan dit bedrag ook oplopen tot een paar duizend euro. Zo kunt u uw badkamer renovatie zo duur of voordelig mogelijk maken.

Vrijblijvende offerte?

Waaruit zijn de kosten voor een badkamer renovatie opgebouwd?

Als we voor u een offerte mogen opstellen zal deze altijd opgebouwd zijn uit verschillende factoren. Zo berekend onze aannemer hoe lang hij met de verbouwing bezig zal zijn en met hoeveel man hij deze verbouwing uit moet voeren. Dit noemen we de arbeidskosten. Om een goede inschatting te maken van hoeveel uur de verbouwing in beslag zal gaan nemen zal hij kijken naar het leidingwerk. Moeten er nieuwe leidingen worden aangelegd voor verwarming of vloerverwarming? Moet de elektra verplaats of uitgebreid worden? Ook moet de waterleiding misschien verplaatst of uitgebreid worden of moet de riolering op een andere plek aangesloten worden. Voor al deze zaken wordt er een leiding- of elektriciteitsplan of schema gemaakt. 

Daarnaast bekijkt de aannemer wat er betegeld of gestuct moet worden en hoe lang hij hier mee bezig is. Na het tegelen en stuken kunnen de meubels en het sanitair geplaats worden, ook hierbij maakt hij weer een inschatting van hoe lang hij hier mee bezig zal zijn. Daarna moet alles netjes afgekit worden. Ook maakt hij een inschatting van de eventueel bijkomende kosten. Als onze aannemer zelf de badkamer moet slopen zal hij hier ook een bedrag voor rekenen vaak rekent hij dan ook een bedrag voor het afvoeren van de oude badkamer.

Arbeidskosten

De naam zegt het al, dit zijn de kosten voor de te verrichten arbeid. Anders gezegd het uurloon van de aannemer, de elektricien, de loodgieter, de tegelzetter, schilder, timmerman en de kitter maal het aantal uur dat deze aan werk hebben. In dit tarief of uurloon zijn ook natuurlijk ook alle door de aannemer te maken kosten meegerekend zoals zijn bus, brandstof en gereedschap en soms ook kleinmateriaal. De gemiddelde arbeidskosten voor een aannemer liggen zo rond de € 45,- per uur. Soms wordt kleinmateriaal als aparte post op de factuur berekend.

Verwarming of vloerverwarming

Als u uw badkamer toch volledig gaat renoveren overweeg dan ook zeker de aanleg van vloerverwarming. Vloerverwarming hoort echt bij een luxe badkamer, stelt u zich eens voor dat u op een koude winterdag met uw blote voeten op de heerlijk warme badkamervloer stapt. Er moet wel even gekeken worden of vloerverwarming in uw woning mogelijk is. Er moeten namelijk leidingen op of in de vloer gelegd worden en dit heeft consequenties voor de vloeropbouw. De vloer komt door het aanleggen van vloerverwarming namelijk 13 to 20 cm omhoog. Ligt er al een cementvloer of een anhydrietvloer, dan is het soms ook mogelijk om sleuven in de vloer te frezen en hierin de leidingen te leggen, mits er genoeg vrije ruimte in de vloer is. Ook is vloerverwarming een stuk duurder dan een mooie design radiator. Hou rekening met € 50,- tot € 100,- per m2 voor het plaatsen van vloerverwarming. Voor een gemiddelde badkamer kost dit dus tussen de € 750,- en € 1.150,-. Soms is bijverwarming door een radiator nog nodig, afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Heeft u de ruimte voor vloerverwarming niet of heeft u een beperkt budget? Ga dan voor een mooie designradiator en deze zijn al voor een paar honderd euro te koop. Ook is deze vaak met een kleine aanpassing op de plek van uw oude radiator te plaatsen en dit scheelt weer in de arbeidskosten. Het voordeel van een designradiator is weer dat u een heerlijk warme handdoek heeft na het douchen.

Elektra

Voordat we aan de slag gaan met het renoveren van uw badkamer laten we de bestaande elektrische installatie nakijken door een erkend elektricien. Onze elektricien maakt een elektriciteitsplan en een één draadschema op van uw te renoveren badkamer. Op dit plan worden alle aansluitpunten zoals aarding, stopcontacten, verlichtingspunten en schakelaars uitgetekend. Hij kijkt na hoe de bestaande installatie in elkaar zit en of hier eventueel aanpassingen aan moet worden verricht. Als u voor een luxe badkamer renovatie gaat met bijvoorbeeld een nieuwe infraroodcabine of nieuwe elektrische (vloer)verwarming dan kan het soms zijn dat er aanpassingen in de zekeringkast moeten worden gemaakt. Worden bepaalde elementen tijdens de renovatiewerken behouden zoals een gietijzeren bad of radiatoren dan wordt nagekeken of ze zeker geaard zijn. Tenzij u een nieuwbouw huis heeft is de elektricien dus al snel een halve tot hele dag bezig met het elektra. Uitgaande van een uurtarief van € 45,- per uur moet u rekening houden met € 180,- tot € 450,-.

Waterleidingen en riolering

Bij het plaatsen van een nieuwe douche, bad, toilet of wastafel kijken wij tijdens het renoveren van uw badkamer natuurlijk altijd de waterleidingen en riolering na. Het zou verschrikkelijk zijn om na het renoveren van uw badkamer lekkage te krijgen. Soms wordt een badkamer gerenoveerd omdat er ergens lekkage zit plaatsen we vaak (deels een nieuwe leiding) nadat we de lekkage hebben opgespoord. Na aanleggen testen we alles altijd uitvoerig voordat we opnieuw gaan opbouwen. De kosten voor het opnieuw aanleggen van leiding liggen gemiddeld zo tussen de € 300,- en € 750,- euro. Wilt u in uw badkamer de indeling veranderen dan kan dit natuurlijk ook houd er wel rekening mee dat dit altijd duurder is dan de huidige indeling te behouden. Het aanbrengen van nieuwe leidingwerk kost tijd en heeft voor 30% invloed op de eindprijs van uw nieuwe badkamer. Soms gebeurt het dat u de badkamer een ergens anders wilt situeren in bijvoorbeeld een ongebruikte slaapkamer. In dit geval is het raadzaam een plaats te kiezen waar waterleidingen en rioolaansluitingen in de buurt zijn. Het is niet voor niets dat in nieuwbouwwoningen “natte groepen” zoals badkamers, toiletten en keukens vaak boven elkaar geplaatst worden. Dit wordt gedaan zodat het leidingverloop zo efficiënt en eenvoudig mogelijk is.

Verlaagd plafond

Als u in uw huidige badkamer geen verlaagd plafond heeft overweeg dan zeker of u deze wilt laten plaatsen. Naast dat het er natuurlijk prachtig uitziet en het uw badkamer echt een luxe en moderne uitstraling geef heeft een verlaagd plafond nog twee voordelen: er kan isolatiemateriaal in verwerkt worden en er kunnen inbouwspots in weggewerkt worden. Het plaatsen van een verlaagd plafond kost onze timmerman ongeveer een uur per m2, dus met een gemiddelde badkamer is hij ruim een dag bezig. Inclusief materiaal maar exclusief armaturen en peertjes kunt u rekenen op zo’n € 500,- voor een gemiddelde badkamer.

Tegelen en stucwerk

Als de basis voor uw badkamer gereed is kan er worden begonnen met het tegelen. Een leuke klus want door het leggen van de wand en vloertegels kunt u echt zien hoe uw nieuwe badkamer er uit komt te zien. Maar wat kost het tegelen en stucen van een badkamer eigenlijk? Het plaatsen van vloertegels kost gemiddeld tussen de € 40,- en € 45,- per m2. Het plaatsen van wandtegels wandtegels is een iets lastigere klus en daarom ook iets prijziger. Gemiddelde kost het plaatsen van wandtegels € 70,- per m2. Omdat dit wat duurder is wordt er in geval van een kleine badkamer renovatie voor gekozen om de muur maar tot een hoogte van 1.50 meter te betegelen. Dit geeft een iets andere maar zeker niet onaardige uitstraling maar hierdoor een stuk voordeliger in geval van een klein budget. Voor het sausklaar stuken van het nieuwe verlaagde of bestaande plafond reken we gemiddeld € 25,- per m2. Als u ervoor hebt gekozen om de wandtegels niet te laten doorlopen tot het plafond, maar bijvoorbeeld tot een hoogte van 1,50 meter, dan moet de rest van de wand netjes worden gestukt. Het stuken van wanden kost gemiddeld zo’n € 20,- per m2.

Afkitten en sanitair plaatsen

Nadat de ruimte helemaal strak is getegeld en gestukt kan het sanitair geplaatst worden. Dit doen wij meestal met 2 man. Dit omdat het plaatsen van het sanitair een nauwkeurig werkje is en omdat het handiger is samen een toiletpot of bad te plaatsen. Na het plaatsen van het sanitair wordt de gehele badkamer netjes afgekit. Ook dit is weer een secuur werkje door het vele vocht in de badkamer moet er goed worden afgekit zodat er geen vocht op plekken kan komen waar dit kan gaan ophopen en schimmel zich kan vormen. Voor een gemiddelde badkamer zijn onze vakmensen hier ongeveer een dag mee bezig. Vaak worden er tijdens deze laatste dag ook nog andere kleine dingen afgewerkt zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de verlichting, het ophangen vaan spiegel of kast, het terugplaatsen van de deur enz. U kunt er vanuit gaan dat we hier met twee man ongeveer een dag mee bezig zijn. Reken dus op een bedrag van ongeveer € 900,-.

Oude badkamer slopen en nieuwe douchebak plaatsen

Bijkomende kosten

Het is lastig om precies tot op de euro uit te rekenen wat een badkamer renovatie u gaat kosten. Beter gezegd dit is eigenlijk onmogelijk. We doen altijd ons best om u zo’n gespecificeerd mogelijke offerte aan te bieden maar er kunnen altijd problemen opduiken die moeten worden opgelost. Het ventilatiesysteem blijkt niet meer goed te werken en moet worden gerepareerd of vervagen, de afvoerleiding van de douche blijkt niet meer goed te zijn en moet vernieuwd worden. Regelmatig komen we bij het openbreken van de badkamer problemen tegen die eerst moeten worden opgelost alvorens we verder kunnen met het opbouwen van de nieuwe badkamer. We adviseren u dan ook om ongeveer 5% over het totale budget voor uw badkamer renovatie te reserveren voor onvoorziene kosten. Daarnaast komen er bij elke badkamer renovatie wat kosten bij die u misschien wel van te voren kunt incalculeren maar waar u misschien nog niet aan gedacht heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Nieuwe badkamer of badkamer renoveren

U kunt nu uitrekenen wat een nieuwe badkamer u gaat kosten. Misschien dacht u dat dit u veel meer ging kosten en vallen de kosten die horen bij de wensen voor uw nieuwe badkamer u alles mee. In dit geval raden we u aan om een offerte aan te vragen zodat onze aannemer uw badkamer kan komen bekijken en samen met u uw wensen nog eens door kan lopen. Hierna zullen wij u een offerte voorstel doen zodat u zeker weet dat uw berekening ook klopt. Maar het kan ook zo zijn dat u enorm schrikt van de kosten en er misschien wel achter komt dat u helemaal geen budget heeft voor een nieuwe badkamer. In dat geval kunt u misschien alleen alle gebreken in uw badkamer laten renoveren. 

Heeft u lekkage in de douche ruimte? Misschien is het mogelijk om de lekkage op te sporen en alleen dit te herstellen. Niet altijd hoeft de gehele badkamer gerenoveerd te worden. Het is ook mogelijk om een lijst met alle gebreken op te stellen en alleen deze punten te renoveren. Of het nu om een een grote luxe renovatie gaat of een super kleine renovatie, u kunt voor alle soorten renovaties contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.

badkamer laten renoveren door Badkamer Renovatie 24/7

Als u uw badkamer wilt laten renoveren is het verstandig om dit door een goede vakkundig aannemer te laten doen. Bij Badkamer Renovatie 24/7 vind u deze vakkundige aannemers. Wij werken met vaste aannemers door heel Nederland. Al onze aannemers beschikken over de juiste papieren en kennis en zijn dagelijks in de weer om welke badkamer dan ook door middel van renovatie te veranderen in een prachtige perfect werkende badkamer. Onze aannemers hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring in het renoveren van badkamers. Bij Badkamer Renovatie 24/7 denken we met u mee, op welk gebied dan ook. Daarnaast bieden wij u ook nog eens de scherpste offerte aan. Dat is onze kracht vakkundigheid, betrouwbaarheid én een scherpe prijs! Vraag nu gratis uw offerte aan en ervaar zelf wat we voor u en uw badkamer kunnen betekenen!

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.