Badkamer-Renovatie-247-logo

Bad plaatsen

Een hoekbad, ligbad of spabad kan er voor zorgen dat uw badkamer écht een heerlijke ruimte om te vertoeven wordt. Het is heerlijk om even helemaal te ontspannen met een goed boek of een wijntje. Super leuk voor uw kinderen om voor het slapen gaan nog even lekker in bad te spelen. En het werkt geweldig tegen spierpijn en andere ongemakken. Kortom een bad is een heerlijke toevoeging aan uw badkamer. Het plaatsen van een bad is dan ook één van onze veel voorkomende werkzaamheden. Ook hoeft dit niet super duur te zijn. Overweegt u om een bad te laten plaatsen door onze erkende loodgieter? Dan kunt u op deze pagina hier meer informatie over vinden. We leggen u uit waar u aan moet denken, rekening mee moet houden en hoe de installatie verloopt.

Ga snel naar

Bad plaatsen: Hoe wij te werk gaan

Vaak voeren wij hele badkamer renovaties uit maar het gebeurt ook regelmatig dat wij een kleine badkamer renovatie uitvoeren en bijvoorbeeld alleen een bad plaatsen in een verder nog goede badkamer. In zo’n geval moet er extra netjes gewerkt worden en waar nodig heel voorzichtig gedeeltelijk gesloopt worden omdat de badkamer volledig in zijn huidige staat blijft alleen het bad wordt toegevoegd. Hierna kunnen we dan de leidingen en verbindingen aansluiten en zorgen we ervoor dat het bad op de juiste manier geïnstalleerd word. Als er een bad toegevoegd wordt aan een badkamer gaat het meestal om een bad tegen de muur. Een bad weggewerkt tegen de muur heeft een ombouw, hierachter kunnen we netjes alle leidingen wegwerken. Ook plaatsen wij vrijstaande baden. Omdat deze geen ombouw hebben moeten alle leidingen dan onder de vloer geplaatst worden. Dit is meer werk maar het eindresultaat liegt er niet om met een vrijstaand bad geeft u uw badkamer gelijk die luxe uitstraling. Natuurlijk gebruiken wij altijd de juiste materialen, sluiten we leidingwerk op de juiste manier aan en kitten we alles goed af zodat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe bad.

Bad plaatsen

Zelf uw bad plaatsen? Wij helpen u verder

Misschien bent u zelf handig als het op klussen aan komt en wilt u om kosten te besparen zelf een bad in uw badkamer laten plaatsen. Hieronder zullen we u stap voor stap uitleggen wat u moet doen.

Een klus die u prima zelf kunt doen als u veel ervaring heeft. Heeft u dit niet en laat u dit liever aan een ervaren en vakkundige loodgieter over? Dan bent u bij Badkamer Renovatie 24/7 aan het juiste adres. Het plaatsen van badkuipen in welke maat of vorm dan ook is voor ons een dagelijkse klus. Wij plaatsen graag voor u op de juiste manier uw nieuwe badkuip zodat u hier jarenlang plezier van heeft en snel heerlijk kan ontspannen in uw nieuwe bad.

Vrijblijvende offerte?

Ligbad plaatsen en afstellen

Als u een bad aan uw bestaande nog in goede staat verkerende badkamer toevoegd wordt er vaak gekozen voor een badkuip tegen de muur. We zorgen er altijd voor dat de stelpoten op de juiste manier zijn afgesteld. Het is namelijk belangrijk dat het bad niet met zijn volle gewicht rust op de metalen of kunstof randen. Ook is het belangrijk dat het bad een afschot heeft van een paar mm richting het afvoerputje. Zo loopt het bad makkelijk leeg en blijft er geen water in staan. Nadat we dit hebben gedaan kunnen we het bad meteen inbouwen door met hout of kalkzand stenen de ombouw te maken. Deze materialen kunnen goed tegen vocht en zijn dan ook uiterst geschikt voor vochtige ruimtes. Nadat de ombouw is gebouwd kunnen we deze afwerken met een door u gekozen tegel. Als u de badkuip later aan uw badkamer toevoegt en u heeft geen tegels van uw huidige badkamer meer over wordt er vaak gekozen voor een contrasterende tegel die wel goed bij het uiterlijk van uw badkamer past. Zo lijkt het net of er bewust voor is gekozen het bad met een andere tegel te bekleden. Het is ook mogelijk om op een ander plek in uw badkamer bijvoorbeeld bij de wc ombouw dezelfde tegel toe te voegen. Zo creëert u een mooie terugkerende stijl.

Kraan en afvoer plaatsen

Voordat de ombouw gebouwd en betegeld word moet er natuurlijk nog een kraan worden geïnstalleerd en een afvoer gemaakt worden. Bij het monteren van de afvoer wordt ook de overloop geïnstalleerd. De overloop zorgt ervoor dat het bad niet kan overlopen. Als het water boven een bepaalde hoogte komt zorgt de overloop ervoor dat het water vanaf dat moment niet hoger kan komen en daardoor dus kan overstromen. De mengkraan wordt meestal op de badrand gemonteerd, onze loodgieter draait deze goed vast zodat deze niet gaat lekken. Daarna testen wij eerst uitgebreid alles op lekkage voordat we beginnen met tegelen.

Oude badkamer slopen en nieuwe douchebak plaatsen

Een kleine badkamer? Ook dan kunt u een bad plaatsen

Gelukkig zijn er baden in veel verschillende vormen en maten. Er zijn dus ook kleine baden voor in kleine badkamers denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoekbad waarin u kunt zitten. De installatie van een zitbad is gelijk aan de installatie van een ligbad.

Handige bespaartips

Bad laten plaatsen door Badkamer Renovatie 24/7

Bent u er inmiddels van overtuigd geraakt dat u echt een bad wilt toevoegen aan uw badkamer of wilt u uw gehele badkamer laten renoveren? Wij helpen u graag! Badkamer Renovatie 24/7 staat voor snelle vakkundige installatie van elk bad of badkamer. Natuurlijk krijgt u bij ons garantie op de installatie van uw bad of badkamer. Zo kunt u uw klus zorgeloos uitbesteden zonder gedoe. Heeft u nog vragen of komt er niet helemaal uit? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij zullen u verassen met onze scherpe prijzen.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.